[pic=99_1238970616.jpg]VC Herentals trok naar Belgica Edegem voor de match van de laatste kans om het behoud in eerste provinciale af te dwingen. Bij verlies kon rood-wit de degradatie quasi onmogelijk ontlopen. Dat besef was bij de spelers duidelijk aanwezig want Herentals schoot sterk uit de startblokken. Na één minuut spelen kon Van Aerschot de bal aannemen en draaien maar in de korte hoek stond doelman Slootmaekers goed opgesteld. Even later was diezelfde Van Aerschot gevaarlijk vanop de flank maar zijn voorzet werd door de goalie net voor de neus van Benijts uit de lucht geplukt. De bezoekers moesten dan even wat gas terugnemen maar het bleef de enige ploeg die voor gevaar kon zorgen. Na een corner veegde een lokale verdediger de bal van de doellijn. Na een kwartier was Herentals opnieuw gevaarlijk via een corner die Van Beek verlengde tot bij Spiessens maar Bart kwam millimeters te kort om de openingstreffer aan te tekenen. Nadien volgde er een kwartiertje windstilte waarin de nervositeit duidelijk begon toe te nemen in beide kampen. Toch kreeg Herentals via Van Aerschot nog een goede kopkans maar Kirsten besloot over. Net voor de koffiepauze was rood-wit alweer dicht bij een bevrijdend doelpunt maar wederom mocht het niet baten. Wijnants bediende Goos die op zijn beurt Van Aerschot kon vrijspelen maar bij diens voorzet kwamen Benijts en doelman Slootmaekers in botsing.[b]Mirakel van Poppel herhaalt zich in Edegem[/b]Tijdens de rust voerde Edegem een dubbele wissel door in de hoop voor meer doelgevaar te kunnen zorgen vermits de thuisploeg in de hele eerste helft niet één noemenswaardige poging wist af te dwingen. Ook de eerste kans in de tweede helft was trouwens voor Herentals, een voorzet van Van Aerschot was net niet zuiver genoeg voor een aanglijdende Benijts. Tussendoor konden we dan toch een eerste schotje van Edegem noteren maar veel stelde het allemaal niet voor. Meer doelgevaar aan de overkant waar Goos de bal voor doel dropte en Wijnants tegen de paal besloot. Zoveel gemiste kansen vragen meestal om problemen en ook nu was dit niet anders. Een uittrap van Van Den Schoor belandde in de voeten van Gadanovic die Karlberger vrijspeelde en helemaal tegen de gang van het spel in stond het 1-0. Trainer Vloemans reageerde onmiddellijk door een extra aanvaller in de ploeg te brengen, Wijnants moest plaats ruimen voor Moons. Damien stond echter nog geen minuut op het veld toen Herentals andermaal een koude douche kreeg. Vanuit het niets scoorde Bouquillon met een afstandsschot, 2-0. De bezoekers leken even knock-out en Van Den Schoor kon met een schitterende parade Karlberger nog van de 3-0 houden. Toen werd het een jaar na het mirakel van Poppel tijd voor het mirakel van Edegem.Tien minuten voor affluiten mocht Herentals een vrije trap nemen die door een thuisspeler met het hoofd in eigen doel werd verlengd. Het geloof in een puntendeling groeide, supporters en spelers stroopten nog een laatste keer de mouwen op. Dat loonde want drie minuten later werd Moons afgezonderd voor de goal en Damien bleef ijzig kalm en werkte het leder tegen de touwen. De thuisploeg was volledig van slag en Herentals ging resoluut op zoek naar een derde treffer. Wie zoekt die vindt moet Van Ende gedacht hebben want nog enkele minuten later scoorde Dimi met het hoofd de 2-3. Spelers en supporters door het dolle heen. Het slotoffensief van Edegem stelde weinig of niets meer voor zodat de scheidsrechter niet veel later de partij affloot en het bezoekende kamp aan het feesten kon gaan.[b]Uitzicht op behoud [/b]Door deze overwinning blijft Herentals nog volop in de running voor het behoud en zal het strijden met Ternesse, dat ook won, om de laatste veilige plaats in het klassement te kunnen innemen. Voor Branddonk en Edegem is het over en uit, zij degraderen samen met Kontich naar tweede provinciale. [b]De laatste thuismatch (19/4) tegen Vlimmeren zal dus cruciaal worden voor VC Herentals. Ternesse wacht een moeilijke verplaatsing naar Wijnegem maar eerst moeten de drie punten thuis gehouden worden. [/b]Als de spelers met dezelfde inzet en mentaliteit de wedstrijd aanvangen als vandaag moeten ze zeker in staat zijn die doelstelling te bereiken. Proficiat alvast voor deze prachtige prestatie![i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i][i]Foto archief08 ThalsFM.[/i]Klassement:11 Wuustwezel FC 31 [b]12 VC Herentals 29 [/b]13 Ternesse 2914 Bel. Edegem 25 15 Branddonk 23 16 Kontich KFC 9